Burnout preventie training van AANDACHT

burnout preventie trainingOmgaan met werkstress, grenzen stellen, op tijd signaleren. Als we zelf even de tijd nemen om er over na te denken weten we heel goed wat we zouden moeten doen om een burnout te voorkomen. En toch gebeurd het dat medewerkers, collega's uitvallen met een burnout. De oorzaak hiervan ligt vooral in het feit dat burnout zich ongemerkt nestelt in je systeem. Wij vergelijken een burnout ook wel eens met de batterij van je telefoon, na verloop van tijd kun je hem aan de lader leggen maar echt helemaal vol raakt hij niet meer en is dus steeds sneller leeg. In de training maken wij de deelnemers bewust van hun eigen werkbelasting en die van hun collega's. Op tijd ingrijpen voorkomt maandenlange uitval en vaak zelfs (een al dan niet) verplicht vertrek.

In de training gaan we in op de specifieke “gevaren” die bij het werk/taken van de deelnemers horen:

  • · Wat is stress
  • · Werkstress en (over)belasting in mijn werk
  • · Signalen en verschijnselen
  • · Waarom de één wel en de ander niet
  • · Ben ik gevoelig voor burnout?
  • · Hoe voorkom ik overbelasting
  • · De werkstress thermometer

 

AANDACHT geeft deze training zowel op locatie (binnen uw bedrijf) als op onze eigen locatie in Vaals. Groepen zijn tot maximaal 25 personen. In samenwerking met de HR afdeling (indien aanwezig) kijken we naar de kernpunten die voor het team of bedrijf van belang zijn. Bewustwording en awareness zijn de kernwoorden die voor deze training het best van toepassing zijn.

Na de training houden we contact om eventuele opkomende vragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast kan HR op onze ondersteuning rekenen bij vragen en kwesties over uitval en burnout. Nu de overheid de werkgever steeds verder aansprakelijk stelt voor de gezondheid en kosten van medewerkers, is preventie steeds belangrijker. Want welk bedrijf kan zich veroorloven nog 10 jaar (mee) te betalen aan een uitgevallen medewerker.

Heb jij interesse voor onze burnout preventie training binnen jouw bedrijf? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Investeer jij ook in preventie?

 

Tot slot Vijf tips tegen werkstress van Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.