Gezonde en tevreden medewerkers...

Het grootste kapitaal van het bedrijf zijn de medewerkers. Logisch dat je dan ook investeert in onderhoud, toch? Niet iedere organisatie heeft direct een eigen afdeling 'Bedrijfsmaatschappelijkwerk' nodig. Voor deze organisaties biedt AANDACHT de volledige ondersteuning bij: 

  • Terugdringen van ziekteverzuim
  • Conflicthantering
  • Reďntegratietrajecten
  • Persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor het individu
  • Advies naar werkgever en organisatie

...presteren beter, voelen zich meer verbonden...

Bedrijfsmaatschappelijkwerk werkt preventief. Door in de organisatie ruimte te maken voor het welzijn van de medewerkers, geef je als organisatie erkenning aan het individu. Het is de beste waardering die je als manager en werkgever aan je medewerkers kunt geven. Het arbeidsklimaat verbetert, de creativiteit groeit en de flexibiliteit van de organisatie als geheel. De persoonlijke belangen van mensen kunnen met hulp van bedrijfsmaatschappelijkwerk met de organisatiebelangen gematcht worden. Door deze meer op één lijn te krijgen, krijgt de medewerker zijn eigen vrijheidsgevoel terug. Hij wordt immers gehoord. Onze coaches zorgen ervoor dat hij in staat is om binnen de organisatiedoelen vanuit zijn eigen kracht en talent zijn weg te vinden. 


...met de organisatie en zijn dus goud waard

Niet alleen groeit de medewerker persoonlijk. Ook de organisatie profiteert hiervan. Medewerkers, die merken dat hun werkgever in hun investeert en hun de creatieve vrijheid gunt, voelen zich verbonden met de organisatie. Voelen de waardering en geven dit automatisch terug door een hogere inzet en kwaliteit van hun werk. De vraag is dus: wanneer begin jij te investeren in het belangrijkste kapitaal van je organisatie?

Hoe werkt bedrijfsmaatschappelijkwerk bij AANDACHT?

Wat zijn de kosten voor deze ondersteuning?