Projecten laten slagen...

Of het nu gaat om standbemanning voor een beurs, een projectteam of een overkoepelende samenwerking tussen bedrijven. In alle gevallen gaat het om een groep mensen die aan een gemeenschappelijk doel werken. 

Een groep mensen is nog niet per definitie een team. Hoe groot of klein de samenstelling van een team ook is, de uitgangspunten voor een goede samenwerking zijn van essentieel belang om tot het gewenste resultaat te komen.

 

...met minimale inspanning...

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de teaminspanningen bij projecten en in verandertrajecten effectiever en met meer werkplezier zouden kunnen verlopen. Dus, heb je te maken met een team, besteed dan eerst AANDACHT aan de ontwikkeling van een team met een teambuildingstraject. Nog voordat met het project of het verandertraject wordt gestart. De coaches van AANDACHT kijken samen met de projectmanager naar de samenstelling van het team. In overleg wordt bepaald welke stappen en processen nodig zijn. Bijvoorbeeld een missie/visie ontwikkeling, een training op communicatieve vaardigheden of een coachingstraject. Onze aanpak zorgt er voor dat er cohesie ontstaat. En verbinding heb je nodig om tot resultaat te komen.

 

...en maximaal resultaat

Alles wat geldt voor teams, is uiteraard ook van toepassing bij het uitvoeren van projecten. En zeker bij projectteams. Omdat een projectteam vaak een tijdelijke samenstelling heeft van verschillende individuen met andere achtergronden en belangen. Alleen door hier de juiste AANDACHT aan te besteden, kom je tot het gewenste resultaat. Want zeg nou zelf, wat is nou leuker om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel wanneer je dit kunt doen in optimale samenwerking, met erkenning en ruimte voor je talent.

 


 

Ik wil hier meer over weten


Naam
Telefoon
E-mailadres

Velden gemarkeerd met een zijn verplicht!