Vergaderen met (voor)uitzicht...

Bij AANDACHT bestaat de mogelijkheid om op locatie te vergaderen. We hebben een prachtig Inspiratiecentrum dat uitkijkt over de Limburgse heuvels. Heidagen worden op deze manier ook echt 'hei'dagen. Mocht  je vergadering over meerdere dagen worden verspreid dan kun je zelfs bij ons overnachten (max. 44 personen) Zo ben je samen met je team even weg van je werk. EfficiŽnt en fijn.

...op resultaat...

Herken je dat? Er wordt uren vergaderd zonder dat het duidelijk resultaat oplevert. Mensen ergeren zich aan elkaar. Voelen zich niet gehoord. Steken veel tijd in de communicatie en uiteindelijk levert het onvoldoende resultaat op. Een vergadercoach zet je in wanneer je merkt dat je vergaderingen efficienter kunnen. Wanneer tijdens de vergadering bijvoorbeeld veel discussies ontstaan die voor het onderwerp niet relevant zijn.

 

...door bewust communiceren

Een vergadercoach kijkt niet naar WAT er wordt gecommuniceerd, maar HOE er wordt gecommuniceerd. We brengen de communicatiestijlen van de individuele deelnemers in kaart. Vervolgens geven we feedback op de wijze van communiceren van de deelnemers. Iedereen krijgt zijn sterke punten en mogelijke valkuilen binnen zijn communicatie gespiegeld. Daarnaast wordt het effect van de communicatie op elkaar duidelijk gemaakt. Dit inzicht vormt het uitgangspunt voor een andere, meer effectievere wijze van communiceren en vergaderen. Met een vergadercoach breng je dus niet alleen je vergaderingen op resultaat. Ook de onderlinge communicatie binnen je team verbetert aanzienlijk.

Een vergadercoach biedt ondersteuning aan het proces en helpt de voorzitter om zijn teamleden in hun rol te kunnen zetten. We werken niet met theoretische kennis uit boekjes en trucjes om een vergadering te verbeteren. Onze aanpak is op persoonlijk overtuigingsniveau. We creŽren daarmee een blijvende verandering, op zowel persoonlijk als teamniveau. Pas dan zijn wij tevreden.