Burn-out: je kunt niet meer...


Het zal je maar gebeuren: burn-out. Vooral steeds meer dertigers en veertigers krijgen hiermee te maken. Burn-out verlamt je letterlijk en figuurlijk. Je kunt niet meer helder nadenken. Je hoofd loopt over. En je bent constant moe en snel geïrriteerd. Burn-out hoeft niets te maken te hebben met wel of geen plezier in je werk. Juist het fanatiek zijn in je werk, door verplichting of plezier, legt een voedingsbodem voor het 'opgebrand' raken. Eenmaal te ver, hebben zelfs leuke dingen, waar jij je normaal gesproken mee kon opladen, hun effect grotendeels verloren. Ook posttraumatische stressstoornis (PTSS) kunnen tot werkstress en burn-out leiden.

 

...dus is het tijd om in te grijpen...


Wat het allermoeilijkste is in dit proces, is van jezelf herkennen en erkennen dat je in een burn-out zit of hard op weg bent om er één te krijgen. Wellicht zou je niet meteen het ergste denken... En hierin ligt juist het gevaar! Hoe eerder je de verschijnselen, die richting burn-out leiden, herkent, hoe makkelijker het is om het proces om te keren. Helaas is het zo dat je dit niet alleen kunt. Je hebt hierin je omgeving, je werk, je thuissituatie en hulp van buitenaf nodig. AANDACHT biedt verschillende trajecten aan, afhankelijk van de hulpvraag. Dit kan variëren van één of twee coachgesprekken tot een intern verblijf in ons eigen Burn-out Recovery Home in het Zuidlimburgse heuvelland. Uitgangspunt is daarbij altijd de 'persoonlijke natuur' in plaats van de 'cultuur' waar jij je in bevindt.

 

...zodat je jezelf opnieuw leert kennen

In samenwerking met Hoeve de Linde bieden wij de mogelijkheid om mensen, die in een burn-out doormaken, tijdelijk in een woning te laten verblijven. Door ons wordt een intensief coachings- en begeleidingsprogramma op maat samengesteld. Daarbij gaan we op persoonlijk vlak met je aan de slag om te achterhalen waarom je in de burno-ut terecht bent gekomen. We helpen je om er weer uit te komen. En het belangrijkste: samen werken we er aan om te zorgen dat je er ooit nog in terecht komt.

Naast het feit dat we je gaan helpen om je patronen te doorbreken, gaan we ook met je gezondheid aan de slag. Want een burnout leidt vaak tot lichamelijke klachten. Zoals lage rugpijn, vermoeidheid, lusteloosheid, nekklachten, gewrichtspijnen. We hebben daarvoor een wellness programma dat we aanbieden. Dit programma omvat onder andere reiki, meditatie, yoga, verschillende alternatieve geneeswijzen, voetreflexmassage. Daarbij zoeken we naar datgene wat het beste bij jou past. En dat allemaal in een omgeving die rust en ruimte uitstraalt. Onze ervaring leert dat wanneer je buiten je persoonlijke omgeving werkt aan je herstel, je sneller beter wordt. Zo kun je makkelijker je nieuwe levenspad vanuit jouw ‘IK' bepalen.

Werkgevers zijn verplicht (wet verbetering poortwachter) bij te dragen in de kosten. Men weet dat, door een goede begeleiding van het ziekteproces, herstel wordt bevorderd en herhaling voorkomen. Uiteindelijk is het niet alleen beter voor de werknemer en verzekeraar. Ook de werkgever en verzekeraar mag van een snel en goed herstel de vruchten plukken. Behandeling van burn-out hoort niet bij een psycholoog alleen omdat dan je eigen zorgverzekering de kosten(gedeeltelijk) vergoed. Wij helpen je uiteraard met het regelen van je vergoedingen als dat nodig is.

Lees meer over ons 8 stappenplan op weg naar herstel.

Bekijk de video

**Neem een kijkje in het Burn-out Recovery Home.**


Referenties:

Lees de referenties van o.a. Sabine, Marina en Anke

"Burn-out verschijnselen ( ik toch niet!), langzaam onzichtbaar maken en een gevoel van mezelf onderweg te zijn kwijtgeraakt hadden zich van mij meester gemaakt. Er moest iets veranderen, ik wilde dat er iets ging veranderen, maar had geen idee waar ik moest beginnen..LEES VERDERVragen over Burnout of PTSS (posttraumatische stressstoornis)?


Mijn vraag:
Ik wil antwoord per

telefoonnummer:
E-mailadres
Naam:

Velden gemarkeerd met een zijn verplicht!