De wereld is in beweging...


In sommige sectoren hebben organisaties de grootste moeite om hun hoofd boven water te houden. Terwijl anderen bloeien als nooit tevoren. Wie vooruit wilt, zal zich moeten blijven ontwikkelen. Maar, het ontwikkelen van je organisatie betekent niet dat je elke vijf jaar een nieuwe missie 'op de hei' moet gaan verzinnen. Die vervolgens ook nog in een bureaulade verdwijnt.

Organisatieontwikkeling wil juist zeggen: Je bedrijf blijven voorbereiden op de toekomst. En dan niet alleen gericht op de markt. Kritisch durven kijken naar je interne organisatie is de basis. Past de manier van werken nog bij ons? Zitten de mensen nog op de juiste posities? Verlopen samenwerkingen optimaal? Is mijn organisatie intern slagvaardig en flexibel genoeg om snel op veranderingen in te kunnen spelen?

 

...dus blijf je ontwikkelen...


Als leidinggevende weet je natuurlijk waar de uitdagingen in je organisatie zitten. Maar soms is het lastig om helder te krijgen waar het hem nu precies in zit. Of om concrete stappen te maken om tot een oplossing te komen. En dan is het van belang om een specialist te raadplegen. Je gaat ook niet zelf onder de motorkap van je auto kijken waar het probleem precies zit. Je hebt iemand nodig, die met een frisse blik naar je organisatie kijkt. Die doorpakt tot de kern. AANDACHT is hierin voor veel organisaties een sparringpartner.

Maar, we bedenken het niet voor je. Ook schrijven we geen epistels van plannen die je naast de missie in je bureaulade kunt leggen. Wat AANDACHT doet, is je helpen om je organisatie te ontwikkelen vanuit zijn eigen kracht en puurheid. Gestoeld op de missie en visie. We denken mee. We helpen je om de uitdagingen te identificeren en ontwikkelen programma's en trajecten vanuit onze ervaring. Kijkend naar wat je organisatie nodig heeft. We assisteren bij het creren van draagvlak en het borgen van veranderende attitude. Ons doel is: richting geven, zodat je zelf de juiste koers kunt varen.

 

...om de toekomst zeker te stellen


Weten waar je voor staat en vooral ook weten waar je naar toe wilt groeien, geeft vorm en voeding aan het bestaansrecht van je organisatie. De kunst is om er voor te zorgen dat je jouw organisatie en je mensen mee krijgt naar het uiteindelijke doel. Er zal AANDACHT moeten komen voor de groei en ontwikkeling van mensen binnen je organisatie. Want de mensen in je organisatie vormen de basis. Alles wat AANDACHT inzet, om een organisatie te helpen in haar ontwikkeling, is hierop gefocused. We werken hierbij aan de fysieke en mentale fitheid van je organisatie. Zodat je altijd klaar bent voor de toekomst.